Historie

De eigenaar van deze webwinkel is Go Klap, die sinds 1973 een surf-en skatewinkel had op Scheveningen. Vanwege sloop van deze winkel, voormalig pakhuis, aan de Dr Lelykade en wegens leeftijd van de eigenaar is deze winkel op september 2010 gesloten. De resterende goederen worden sindsdien tegen sterk verlaagde prijzen via deze webwinkel verkocht.

Go Klap was in 1973 ook een van de oprichters van de oude Holland Surfing Association, samen met Jan Willem Coenraads Nederveen (die de statuten schreef), Jan vd Kamp, Nic Dekker, Albert van Garderen, Arie Verbaan, Jaap vd Toorn ,Rob Cillekens en diverse anderen. De HSA werd in eerste instantie opgericht voor een vergunningsaanvraag aan de gemeente Den Haag om in de zomer ook overdag te kunnen surfen.

In 1973 begonnen als Handelsonderneming Klap, is dit enkele jaren later veranderd in Go Surferhuis. Voor de duidelijkheid is dit dan later weer gewijzigd naar Go Klap, zoals de eigenaar dus heet. Omdat er in de jaren 70 in Nederland geen surfmateriaal te koop was, is Go Klap begonnen met het importeren van surfboards en wetsuits. Binnen 5 jaar was dit uitgebreid met bodyboards, skimboards, tshirts met surfprints, surfshorts, skateboards en zelfs waveski's. Dit alles was dan te koop in een kamer van een 3kamerflat op driehoog in het Geuzenkwartier bij Scheveningen op donderdag avond en zaterdag, omdat er ook nog geld verdiend moest worden met technisch tekenen. Toen de handel teveel werd is de eerste winkel betrokken in de Badhuisstraat op Scheveningen.

De meeste spullen werden zelf geimporteerd en ook aan andere zeilplankwinkels geleverd. Door ruimtegebrek in 1983 verhuisd naar de Dr Lelykade, waar het assortiment verder uitgebouwd kon worden